Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
Δημιουργίες τοίχου από ανησυχίες μαθητών
30/09/2015

 

 
 

Σ17 Φ1 (5)

Για μια ακόμα φορά το 4ο ΓΕΛ Βόλου αποδεικνύει εμπράκτως ότι όταν το σχολείο λειτουργεί σωστά και παρέχει στους μαθητές παιδεία ανθρωπιστικού – κατ’ ουσία κι όχι κατ’ όνομα – περιεχομένου, τότε οι οποιεσδήποτε διαφορές μεταξύ τους μπορούν να υπερκεραστούν και τα παιδιά να μεγαλουργήσουν, καταθέτοντας την ψυχή τους σε ό,τι κι αν αποφασίσουν να ασχοληθούν.

Μια ομάδα μαθητών του σχολείου αποτελούμενη από τους Σάιν και Κίαν Νεζάντ (με πατέρα περσικής καταγωγής και μητέρα Αγγλίδα), Χρήστο και Γιώργο Θάνο, αδερφών αλβανικής καταγωγής και τον εξάδελφό τους Διονύση Νάνο διέπρεψε και συνεχίζει να διαπρέπει στον καλλιτεχνικό τομέα.

Όλοι τους φοίτησαν είτε για κάποιο διάστημα, είτε καθ’ όλη τη διάρκεια στο 4ο ΓΕΛ Βόλου με διευθυντή τον κ. Ιωαννίδη Νικόλαο, ο οποίος στηρίζει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των μαθητών του σχολείου, δίνοντάς τους πάντα ευκαιρίες για να αναδείξουν το ταλέντο τους, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας και συνύπαρξης όλων των μαθητών του σχολείου ανεξαρτήτως «εθνικής προέλευσης».

Έτσι, η εν λόγω ομάδα δημιούργησε όλα τα βίντεο για τα προγράμματα Comenius που το σχολείο έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, εκ των οποίων ένα έχει βραβευθεί και από το Δήμο Βόλου. Φέτος το καλοκαίρι λίγο πριν τη λήξη της περασμένης σχολικής χρονιάς, ασχολούμενη με τη Wall Art αξιοποίησε καλλιτεχνικά έναν τοίχο του σχολείου όπως εικονίζεται και στη φωτογραφία.

O Γιώργος Θάνος, ο κύριος υπεύθυνος του έργου απασχολείται τελευταία στη «Θ» ως σκιτσογράφος και ετοιμάζει την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής σε τοπική γκαλερί. Φοιτά από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο τμήμα Νοσηλευτικής μαζί με τον αδελφό του. Ο Κία Νεζάντ ήταν ο μαθητής με την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των φοιτητών στα Επαγγελματικά Λύκεια του Βόλου για τη φετινή σχολική χρονιά.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής του σχολείου οι όποιες «διαφορές» μεταξύ των μαθητών είναι δικό μας «δημιούργημα» και στην πραγματικότητα δεν ισχύουν. Όταν τα παιδιά συνειδητοποιήσουν – και σε αυτό οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να τα βοηθήσουμε – ότι είμαστε όλοι άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια όνειρα, τα οποία μπορούμε μόνο μέσω της συνύπαρξης της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας να πραγματοποιήσουμε τότε το αποτέλεσμα – όπως προκύπτει από αυτό που συμβαίνει στο σχολείο μας – είναι καταπληκτικό.

Ο Γιώργος Θάνος συμπλήρωσε ότι το σχολικό περιβάλλον μας, καλλιέργησε αρχικά και στη συνέχεια βοήθησε να «ξεδιπλωθούν» οι καλλιτεχνικές μας ανησυχίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διευθυντή και τους καθηγητές της σχολικής μονάδας, αλλά και σε όλους τους συμμαθητές μου, γιατί ποτέ δεν ήμασταν «ξένοι» ανάμεσά τους, δεν ήμασταν ποτέ οι «άλλοι».

Δημιουργούσαμε πάντα ενωμένοι, για το σχολείο μας, ένα σχολείο που αναγνωρίζει ταλέντα και σέβεται ανθρώπους.

 ΕΦ.ΘΕΣΣΑΛΙΑ-23 Σεπτεμβρίου 2015

Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
›  Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
27/03/2024
› Πρόγραμμα από 19 Μαρτίου μέχρι και 29 Μαρτίου
23/03/2024
› Προκήρυξη για την εισαγωγή στην Πυροσβεστική
13/03/2024
› Γραφείο Ψυχολόγων Κέντρου Κοινότητας
12/03/2024
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media