Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο 4ο Λύκειο Βόλου
26/05/2016

Στο Βόλο και στο εξεταστικό κέντρου του 4ου Λυκείου Νεάπολης Βόλου, βρέθηκε σήμερα η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υποψήφιους και να διαπιστώσει ότι η διαδικασία κύλισε ομαλά.

Τη διευθύντρια συνόδευαν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, το μέλος της εξεταστικής επιτροπής Δημ. Τσουλκανάκης και ο διευθυντής του σχολείου Νικ. Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με την κα Αναστασοπούλου και σήμερα οι εξετάσεις κύλισαν ομαλά και φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις υπάρχει μια άλλη φιλοσοφία, τα θέματα επικεντρώνονται κυρίως στην ύλη του βιβλίου και δίνεται η αίσθηση σε όλα τα παιδιά, όχι αποτυχίας, αλλά μιας αξιοπρεπούς διαδικασία και στάσης στις εξετάσεις, που είναι πολύ στρεσογόνα κατάσταση.

«Τα παιδιά βγαίνουν από τις εξετάσεις με την αίσθηση ότι κάτι πέτυχαν, εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα γράψει πάνω από τη βάση, φυσικά υπάρχουν τα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπου όσοι προετοιμάστηκαν περισσότερο θα πάνε καλύτερα, αν και είναι θέμα των βαθμολογητών να δουν τη διαφοροποίηση που μπορεί να είναι λεπτή και θα είναι πιο δύσκολο το έργο τους», δήλωσε.

Το σημαντικό, ανέφερε, είναι ότι τα παιδιά δεν θα βιώσουν αυτή την τραγική αίσθηση αποτυχίας, που είχαμε δει άλλες χρονιές, με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, κάτι που είναι σημαντικό για την επιτυχία τους.

Η περιφερειακή διευθύντρια ευχήθηκε στους μαθητές, να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους πετυχαίνουν, τόνισε δεν είναι η μοναδική ευκαιρία, αλλά ένα πέρασμα στην ενηλικίωση, που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο, αλλά με προσπάθεια, γιατί τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα, όλα θέλουν προσπάθεια, αλλά τουλάχιστον να βιώνονται μη τραυματικά.

Τα περιστατικά πανικού που σημειώθηκαν φέτος, δεν είναι αρκετά, σημείωσε η κα Αναστασοπούλου. Άλλες χρονιές, ήταν περισσότερο, αλλά αυτό έχει να κάνει με το πώς βιώνει κάθε παιδί, μια στρεσογόνα κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι είναι μια συνθήκη έντασης και άγχους και αυτό είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Κάθε χρόνο έχουμε τέτοιες περιπτώσεις, νομίζω ότι φέτος έχουμε τις λιγότερες, ανέφερε.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών θα βγουν, όπως κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Σχετικά με τις αλλαγές και την κατάργηση των Πανελλαδικών, η διευθύντρια δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μία χρονιά, διότι υπάρχουν παιδιά που είναι ήδη σ' αυτή τη διαδικασία.

Για τη νέα χρονιά εκτίμησε ότι θα ξεκινήσουμε καλά, διότι έχουμε εκπαιδευτικούς ποσοτικά και ποιοτικά, για να ξεκινήσουμε. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σωστή διαχείριση προς την παιδαγωγική κατεύθυνση και όχι της εξοικονόμησης πόρων, διότι με την καταγραφή που κάναμε, οι εκπαιδευτικοί είναι τόσοι όσοι χρειάζονται για να ξεκινήσουν τα σχολεία. Θα υπάρχουν πιστώσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες που θα χρειαστούν αλλά νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με τους εκπαιδευτικούς που έχουμε», τόνισε.

Πρόθεση, ανέφερε, είναι να ανοίξουν και όχι να κλείσουν ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και δεν θα υπάρχουν κάποια ολοήμερα και κάποια κλασικά, όλα τα σχολεία μπορούν να είναι ολοήμερα. Η προτεραιότητα δίνεται στα παιδιά που έχουν και τους δύο γονείς εργαζόμενους. Δεν είναι καινούριο αυτό και πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί. «Μέχρι τώρα ξεκινούσαν ολοήμερα με 50 παιδιά, παίρναμε εκπαιδευτικούς για τόσα και μετά από ένα μήνα έμεναν 10 και δεν ξέραμε τι να κάνουμε τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τις πραγματικές ανάγκες και αν στην πορεία έχουμε και άλλους μαθητές, βεβαίως να κάνουμε και άλλα ολοήμερα. Πρόθεση είναι ν' ανοίξουν και όχι να κλείσουν σχολεία», δήλωσε η Ελένη Αναστασοπούλου.

Πιο εύκολα τα θέματα

Ο Νίκος Ιωαννίδης πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου και διευθυντής του 4ου Λυκείου Βόλου, τόνισε ότι φέτος είναι μια χρονιά που τα κρούσματα κρίσεων πανικού είναι δυσανάλογα με τις προηγούμενες ,πολύ λιγότερα, τα θέματα έχουν μεγαλύτερη ευκολία και γενικότερα βλέπουμε περισσότερα χαμόγελα με τα παιδιά λιγότερο στρεσαρισμένα σε σχέση με το παρελθόν.

«Είναι μια πορεία για να φτάσουμε σε ένα σημείο μετεξέλιξης του συστήματος, πριν τα παιδιά αρχίσουν να αποβάλλουν το άγχος και τη φοβία που αισθάνονται για το σχολείο, κέρδος εν τέλει πολύ σημαντικό», τόνισε.

 

magnesianews.gr

alt
Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
› Οδήγιες προς τους γονείς για εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
01/04/2020
› Ξεκινούν οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
28/03/2020
› Ανακοίνωση προς τους Γονείς των Μαθητών
23/03/2020
› ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
22/03/2020
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media