Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
Συνεργασία του 4ου ΓΕΛ με σχολείο πέραν του Ατλαντικού
11/05/2017

Συνεργασία του 4ου ΓΕΛ με σχολείο πέραν του Ατλαντικού

 

Πρόσκληση για συνεργασία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε πρώτη φάση, δέχτηκε από σχολείο της μακρινής Γαλλικής Γουιάνας της Λατινικής Αμερικής το 4ο ΓΕΛ Βόλου και ανταποκρίθηκε ξεκινώντας συνεργασία, ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των μαθητών να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία και την εκπαίδευση από τη χώρα μιας άλλης ηπείρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι από τις ελάχιστες φορές, ίσως και η μοναδική, που ένα σχολείο της Μαγνησίας ξεκινά μια συνεργασία με σχολείο άλλης ηπείρου, πόσο περισσότερο από τη μακρινή Λατινική Αμερική, και μάλιστα τη Γουιάνα, μια μικρή σχετική χώρα που δεν έχει παραδοσιακά κάποιους ιστορικούς, πολιτιστικούς δεσμούς με την Ελλάδα.
Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης τόνισε πως το σχολείο έχει δεχθεί πρόταση από σχολείο της Λατινικής Αμερικής και ειδικότερα τη Γαλλική Γουιάνα, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας και να δημιουργηθούν όροι αδελφοποίησης. Ανταποκριθήκαμε σε αυτή την πρόταση και προχωρούμε.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως μπορεί το όλο εγχείρημα να είναι λίγο παράτολμο και ίσως έξω από τα σχολικά δεδομένα, αλλά τα οφέλη για τους μαθητές μας από μια τέτοια ηλεκτρονική επικοινωνία σε πρώτη φάση με το σχολείο της λατινικής Αερικής, μπορεί να είναι πολλά, αφού μιλάμε για μια άλλη ήπειρο. Μάλιστα η Γαλλική Γουιάνα ως υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί να μετέχει στις ευρωπαϊκές συγκλίσεις.
Ωστόσο η δουλειά που γίνεται στο 4ο ΓΕΛ Βόλου φαίνεται πως προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών της χώρας αυτής για να εκπέμψουν σήμα συνεργασίας αλλά και μελλοντικής αδελφοποίησης.

 

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως το ενδιαφέρον ήρθε από ένα τεχνικό σχολείο της πρωτεύουσας της Γουιάνα που είναι η Καγιέν.
«Η τεχνολογία φέρνει τις εκπαιδευτικές κοινότητες πιο κοντά και μπορούν να λειτουργήσουν παγκόσμια ξεπερνώντας τα εθνικά σύνορα» ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε πως «ήδη ανταλλάσσουμε e-mail με το σχολείο της Γουιάνα, θα συνεχίσουμε με skype και γενικά προσπαθούμε να ορίσουμε ένα αρχικό θέμα για τη συνεργασία. Θέλουμε να διερευνήσουμε τα κοινά που υπάρχουν σε επίπεδο εκπαιδευτικών δεδομένων, αλλά και να δούμε τις διαφορές, τον πολιτισμό τους, τις αντιλήψεις τους. Γενικά βγαίνουμε από τα στεγανά και είναι ενδιαφέρον πως πολλοί μαθητές θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνεργασία.
Το σχολείο έχει κάνει αδελφοποίησεις με σχολεία από την Πολωνία, τη Βαρκελώνη, ενώ φέτος προχωρεί η συνεργασία και με το σχολείο από τη Νάπολι.
 Eφ. Θεσσαλία Φώτης Σπανός

Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
› Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
18/04/2024
› E-eggrafes
08/04/2024
› Πρόγραμμα από 1η Απριλίου
29/03/2024
›  Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
27/03/2024
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media