Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
Επίσκεψη Ευρωπαίων στο Βόλο στο πλαίσιο του ERASMUS+
12/03/2018

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΟ 4Ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ

Το 4ο ΓΕΛ Βόλου συμμετέχει και φέτος σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + με θέμα “Young Entrepreneurs- Learning by Experience” με τις χώρες της Πορτογαλίας, Βελγίου, Εσθονίας και Λετονίας . Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη καθηγητών και μαθητών  σχολείων των παραπάνω χωρών στην πόλη  του Βόλου, φιλοξενούμενοι του 4ου ΓΕΛ Βόλου.

Αναλυτικότερα, 7 καθηγητές και 19 μαθητές έφτασαν στο Βόλο στις 20 Φεβρουαρίου το βράδυ και τους υποδέχτηκαν οι μαθητές του σχολείου, προκειμένου να τους φιλοξενήσουν , ενώ οι καθηγητές έμειναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η προετοιμασία είχε αρχίσει αρκετό διάστημα πριν την επίσκεψη μέσω του διαδικτύου, με αλληλογνωριμία των μαθητών που εμπλέκονταν στην φιλοξενία με video αυτοπαρουσίασης, video του σχολείου, ώστε να αισθανθούν πολύ οικεία, επισκεπτόμενοι τους οικοδεσπότες και το σχολείο.

Την επόμενη ημέρα καθηγητές και μαθητές επισκέφτηκαν το σχολείο, περιηγήθηκαν τους χώρους , και ,σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος που αφορά τη νεανική επιχειρηματικότητα, κατασκεύασαν με τις οδηγίες και την εποπτεία καθηγητών το δικό τους σαπούνι. Παράλληλα έμαθαν παραδοσιακούς χορούς και έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια.

Οι επόμενες ημέρες ήταν αφιερωμένες στην υλοποίηση στόχων του προγράμματος και στη γνωριμία με την πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια. Έτσι επισκέφτηκαν τη Μακρυνίτσα, για να γνωρίσουν τα βότανα της περιοχής και ενημερώθηκαν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν επαγγελματικά αυτή τη γνώση,  το AΡΣΙΣ για να δουν την προσπάθεια των υπευθύνων για την ένταξη των φιλοξενουμένων στην παραγωγική ζωή της πόλης, την επιτυχημένη επιχείρηση ΕΨΑ, την κοινωφελή επιχείρηση petit cantine,όπου ενημερώθηκαν για τη σημασία ένταξης στην παραγωγή όλων των κοινωνικών ομάδων και το μουσείο μανιταριών στην Καλαμπάκα, ώστε να εμπλουτιστούν με  ιδέες για επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο γνωριμίας της περιοχής επισκέφτηκαν  το Δημαρχείο της πόλης, για να ενημερωθούν για την ιστορία της πόλης μέσα από τα χαρακτικά του Α. Τάσσου  και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τους δόθηκαν έντυπα με τα πιο αξιόλογα μέρη της περιοχής και δείγματα της παραγωγικής δραστηριότητας εργοστασίων της περιοχής . Ακόμη μετέβησαν στα Μετέωρα, θαύμασαν τα μοναδικά έργα της φύσης και του ανθρώπου, ενώ στο μουσείο Ψηφιακής απεικόνισης είδαν τη σταδιακή δημιουργία της περιοχής στο πέρασμα των αιώνων.

Παράλληλα απόλαυσαν τη μοναδικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας και ιδιαίτερα τις ντόπιες δημιουργίες της πόλης μας με τα άφθονα θαλασσινά . Την τελευταία βραδιά , μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, έγινε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ, με τους οικοδεσπότες , φιλοξενούμενους, καθηγητές και μαθητές, όπου οι οικογένειες παρασκεύασαν πλούσια και ποικίλα εδέσματα ενώ οι φιλοξενούμενοι επέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες.

Τελευταίος σταθμός ήταν η Αθήνα, με την επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο της Ακρόπολης και την Ακρόπολη, ώστε να γνωρίσουν και τη γενικότερη κληρονομιά της  Ελλάδας.

Ο αποχωρισμός ήταν αρκετά δύσκολος, αλλά  ανανεώθηκε  το ραντεβού  για την επόμενη συνάντηση , που θα γίνει στην Λετονία. Μέχρι τότε η επικοινωνία θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
›  Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
27/03/2024
› Πρόγραμμα από 19 Μαρτίου μέχρι και 29 Μαρτίου
23/03/2024
› Προκήρυξη για την εισαγωγή στην Πυροσβεστική
13/03/2024
› Γραφείο Ψυχολόγων Κέντρου Κοινότητας
12/03/2024
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media