Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
ΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
27/03/2018


Στο Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών το 4ο ΓΕΛ Βόλου – Μοναδική εμπειρία για τους μαθητές


Μια μοναδική εμπειρία έζησαν 32 μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου που με τη συνοδεία καθηγητών επισκέφθηκαν, κατόπιν πρόσκλησης, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών (ESRIN), παράρτημα του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA), στο Φρασκάτι της Ρώμης, την Πέμπτη 22 Μαρτίου.
Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα πλήρες πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε ενημερωτικές ομιλίες, σχετικά με τη λειτουργία και τους σκοπούς του ESRIN, διαδραστικές αναπαραστάσεις 3D για τα προγράμματα παρατήρησης της Γης και παιχνίδια ευαισθητοποίησης με στόχο την κατανόηση βασικών αρχών των διαφορετικών συστημάτων δορυφορικών αισθητήρων.
Η Γεωργία Δοξάνη και ο Εμμανουήλ Λαγουδάκης, Έλληνες ερευνητές στον τομέα προγραμμάτων Παρατήρησης της Γης στο ESRIN/ESA, παρουσίασαν ένα πλήρες ένθετο σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές που διανοίγονται και τις ανάγκες σε προσωπικό ανά τομείς ειδίκευσης που παρουσιάζονται.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμα τα μνημεία ιστορίας και τέχνης της Ρώμης και του Βατικανού και να περιηγηθούν στο κέντρο της Νάπολη.


Συνοδοί καθηγητές ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Ιωαννίδης και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Αρσένη Ευαγγελία και Κανιούρας Παύλος.
Οι μαθητές επισήμαναν πως ήταν μια μοναδική εμπειρία η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών, καθώς γνώρισαν τις μεγάλες προοπτικές της διαστημικής έρευνας για την επιστήμη, τις εφαρμογές στην καθημερινότητα, τη δυνατότητα για θέσεις εργασίας που ανοίγει για διάφορα επαγγέλματα. Παράλληλα είχαν μια άμεση εμπειρία της προόδου που σημειώνουν οι Έλληνες ερευνητές στο εξωτερικό και μάλιστα σε χώρους που θεωρούνται ως οι αιχμές της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ο διευθυντής κ. Νίκος Ιωαννίδης επισήμανε τα πολλαπλά οφέλη που είχαν οι μαθητές από την επίσκεψή τους στην Ιταλία.
Η μαθήτρια Χριστίνα Τανάια ανέφερε πως «όσα ζήσαμε και είδαμε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών, ήταν μοναδικά και πρωτόγνωρα. Μεταξύ άλλων ενημερωθήκαμε για τις μεγάλες δυνατότητες ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση που μπορεί να προσφέρει η διαστημική».
Παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξανδρος Λάντζος σημείωσε πως «επισκεφθήκαμε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και είδαμε πώς λειτουργεί η νέα τεχνολογία. Με τρισδιάστατα γυαλιά μελετήσαμε μοντέλα πυραύλων και ενημερωθήκαμε για τις προσπάθειες που κάνει η Ευρώπη για τη διαστημική».
Από την πλευρά του ο μαθητής Δημήτρης Πασσιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «μας έδειξαν δορυφορικές εικόνες για να μετρούνται οι μετεωρολογικές διακυμάνσεις της Ευρώπης».

Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
› Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
18/04/2024
› E-eggrafes
08/04/2024
› Πρόγραμμα από 1η Απριλίου
29/03/2024
›  Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
27/03/2024
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media