Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
Στην Εσθονία οι Καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου
10/09/2018

Την πόλη Tamsalu  της Eσθονίας επισκέφθηκαν στα τέλη Ιουνίου οι καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου που συμμετέχει και φέτος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + με θέμα Young Entrepreneurs- Learning by Experience (νεανική επιχειρηματικότητα, μαθαίνοντας μέσα από την εμπειρία) με τις χώρες της Πορτογαλίας, Βελγίου, Εσθονίας και Λετονίας. Η πρώτη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία τον περασμένο Οκτώβριο.

Η προετοιμασία είχε αρχίσει αρκετό διάστημα πριν την επίσκεψη μέσω του διαδικτύου, με σκοπό την ανακεφαλαίωση των δράσεων που έλαβαν χώρα μέχρι αυτή την περίοδο , καθώς το πρόγραμμα βρίσκεται  στο μέσον της υλοποίησής του.

Αρχικά, επισκεπτόμενοι το σχολείο οι καθηγητές θαύμασαν τις υποδομές, την καθαριότητα, τα εργαστήρια και τους εσωτερικούς χώρους άθλησης, εφόσον ο βαρύς χειμώνας κυριαρχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι καθηγητές διέμεναν στην πόλη Tamsalu και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν την γύρω περιοχή , επισκεπτόμενοι τα αξιοθέατα  όπως το μουσείο ασβεστόλιθου με τα απολιθώματα που αποτύπωναν την πανίδα του παρελθόντος στην περιοχή, το κάστρο στην πόλη Rakvere, όπου αναβίωναν εικόνες  και συνήθειες μεσαιωνικές, φτάνοντας μέχρι τη βόρεια  Βαλτική  στο χωριό Kasmu, γνωστό για την πλούσια ναυτική παράδοση και την ανάπτυξή του στο παρελθόν.

Παράλληλα επισκέφτηκαν  παλιά αρχοντικά που έχουν μετατραπεί σε πολυτελή ξενοδοχεία, με ποικίλες οργανωμένες  δραστηριότητες στο ύπαιθρο, για να απολαύσουν οι επισκέπτες την καταπράσινη φύση και τα δάση. Ο τουρισμός είναι ανεπτυγμένος καθώς αξιοποιούν τις δυνατότητες της χώρας τους, κυρίως περιηγούμενοι στη φύση.

Η τελευταία ημέρα ήταν αφιερωμένη στην ξενάγηση της πρωτεύουσας το Tallinn, με τα κτίρια τεχνοτροπίας Art-Nouveau, τα κάστρα και τους πύργους με την πανοραμική θέα της πόλης, το ιστορικό Μουσείο, και την περιήγηση στα γραφικά  δρομάκια της παλιάς πόλης με τις καμάρες και τα παλιά κτίρια που αποπνέουν  την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Γενικότερα η επίσκεψη  ήταν μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση με τους ανθρώπους και το χώρο  μιας διαφορετικής χώρας με άλλη ιστορία, άλλες καταβολές και προοπτικές και μια ευκαιρία για συγκρίσεις και προβληματισμούς σχετικά με τη νεανική  επιχειρηματικότητα που είναι και το θέμα του προγράμματος.

Η επόμενη συνάντηση μαθητών και καθηγητών των παραπάνω χωρών  θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία, στις αρχές Οκτωβρίου.

Πηγή.

Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
› Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
18/04/2024
› E-eggrafes
08/04/2024
› Πρόγραμμα από 1η Απριλίου
29/03/2024
›  Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
27/03/2024
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media