Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
Αναβίωσαν παλιά παιχνίδια
16/12/2019

   Μαθητές του 4ου Λυκείου Βόλου μύησαν τα παιδιά του 27ου Δημοτικού σε ευχάριστες σχολικές δραστηριότητες

 

 

Η αναβίωση παλιών, αγαπημένων παιχνιδιών ήταν το αντικείμενο της χθεσινής επίσκεψης μαθητών της ομάδας Erasmus του 4ου ΓΕΛ Βόλου στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, που βρίσκεται στην περιοχή των Αλυκών.

Οι μικροί μαθητές του 27ου Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μήλα, το μαντιλάκι και τον φούρνο, τα παιχνίδια που μοιράζονταν τα παιδιά σε άλλες εποχές, βιώνοντας με πολλή χαρά και ενθουσιασμό τη διαδικασία που διήρκεσε επί δύο περίπου ώρες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus που υλοποιεί το 4ο ΓΕΛ Βόλου και το θέμα είναι πώς μπορεί το σχολείο να γίνει πιο δημιουργικό και ελκυστικό για τα παιδιά. Πέντε σχολεία από Ελλάδα, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία και Τουρκία συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ανοίγει δρόμους επικοινωνίας, με εφόδια την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο καθηγητής Θεολόγος Παρδαλίδης, μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του 4ου ΓΕΛ που συμμετέχει στο πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές μπήκαν στη διαδικασία της αναζήτησης παλιών παιχνιδιών, συζητώντας με παππούδες και άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Παράλληλα, αναζήτησαν στο διαδίκτυο πληροφορίες για τα παιχνίδια που έπαιζαν παλιά οι μαθητές» είπε.

Η χθεσινή παρουσίαση ήταν η πρόβα τζενεράλε ενόψει της συνάντησης εκπροσώπων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί 1 έως 7 Δεκεμβρίου στην πόλη Σεζίν της Πολωνίας. Ομάδα αποτελούμενη από τρεις μαθητές και δύο καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου θα ταξιδέψει στην Πολωνία, για να παρουσιάσει τα παιχνίδια του παρελθόντος σε συνομηλίκους της, από διάφορες χώρες, ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, έπεται δεύτερη συνάντηση των μαθητικών ομάδων στη Ρουμανία τον Φεβρουάριο, με την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου να προετοιμάζει με ενθουσιασμό τη συμμετοχή της.

ΓΛ. ΥΔΡ.              Ταχυδρόμος: 2019-11-28 - 18:54:33

Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
› Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
18/04/2024
› E-eggrafes
08/04/2024
› Πρόγραμμα από 1η Απριλίου
29/03/2024
›  Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
27/03/2024
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media